Brand stopt met pils brouwen in Wijlre

29 september 2022 Redactie BeverageNL

Bierbrouwer Brand stopt met het brouwen van pils in Wijlre, Limburg. De brouwerij wordt omgevormd tot een brouwerij voor ambachtelijke en speciaalbieren zoals Brand UP en Brand Imperator. Als gevolg verdwijnen 48 banen bij de brouwerij in Wijlre.

De pils van Brand wordt straks bij de productielocaties in Den Bosch en Zoeterwoude gebrouwen. De medewerkers voor wie straks geen plaats meer is, gaan elders binnen de organisatie aan het werk, meldt de bierbrouwer. Maarten Koudenburg, eindverantwoordelijke voor de Brand Brouwerij, spreekt van een noodzakelijke stap om met de pils te kunnen blijven groeien en daarnaast aan de toenemende vraag naar speciaalbier te kunnen voldoen.

De brouwerij sluit naar verwachting over anderhalf jaar. De brouwerij wordt volgens vakbond CNV gefaseerd afgebouwd. De afdeling verpakkingen sluit volgend jaar juli en vanaf februari 2024 stopt Brand op grote schaal met brouwen. Werknemers die tot aan de sluitingsdatum van hun afdeling bij de brouwerij blijven werken, krijgen daarvoor een beloning van 15.000 euro.

Bron: AD en NOS

Altijd op de hoogte blijven?