Brand stopt met pils brouwen in Wijlre

Brand Bierbrouwerij logo

Bierbrouwer Brand stopt met het brouwen van pils in Wijlre, Limburg. De brouwerij wordt omgevormd tot een brouwerij voor ambachtelijke en speciaalbieren zoals Brand UP en Brand Imperator. Als gevolg verdwijnen 48 banen bij de brouwerij in Wijlre.

De pils van Brand wordt straks bij de productielocaties in Den Bosch en Zoeterwoude gebrouwen. De medewerkers voor wie straks geen plaats meer is, gaan elders binnen de organisatie aan het werk, meldt de bierbrouwer. Maarten Koudenburg, eindverantwoordelijke voor de Brand Brouwerij, spreekt van een noodzakelijke stap om met de pils te kunnen blijven groeien en daarnaast aan de toenemende vraag naar speciaalbier te kunnen voldoen.

De brouwerij sluit naar verwachting over anderhalf jaar. De brouwerij wordt volgens vakbond CNV gefaseerd afgebouwd. De afdeling verpakkingen sluit volgend jaar juli en vanaf februari 2024 stopt Brand op grote schaal met brouwen. Werknemers die tot aan de sluitingsdatum van hun afdeling bij de brouwerij blijven werken, krijgen daarvoor een beloning van 15.000 euro.

Bron: AD en NOS

Dossiers
Lees ook
ABN AMRO: Druk op bestedingen remt herstel drankenindustrie

ABN AMRO: Druk op bestedingen remt herstel drankenindustrie

De productie van de drankenindustrie ligt weer boven het niveau van 2019. Veel producenten zijn nog niet over de klap van de coronacrisis heen, terwijl er een nieuwe uitdaging voor de deur staat: dalende consumentenbestedingen. Dat meldt ABN AMRO in de Sectorprognose Food.

Budweiser geeft winnende land voorraad WK Voetbal

Budweiser geeft winnende land voorraad WK Voetbal

Momenteel vindt in Qatar het WK Voetbal plaats. In de stadions mag geen alcohol geschonken dus ook geen bier van sponsor Budweiser. Daarom maakt de Amerikaanse bierbrouwer bekend dat ze de biervoorraad voor het WK schenken aan het winnende land.

Uitstel verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken met suiker tot 2024

Uitstel verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken met suiker tot 2024

Tijdens Prinsjesdag maakte het kabinet bekend dat ze vanaf 1 januari 2023 een verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken met suiker, zoals frisdrank en alcoholvrij bier, willen invoeren. De Tweede Kamer heeft dit voorstel geschrapt en het plan is uitgesteld tot 2024.