Betty de Boer nieuwe directeur SpiritsNL

Betty de Boer_foto persbericht SpiritsNL

SpiritsNL, de branchevereniging van producenten en importeurs van gedistilleerde dranken, krijgt een nieuwe directeur. Het bestuur heeft Betty de Boer per 1 april 2023 benoemd. Huidige directeur Joep Stassen blijft op zijn post tot 1 mei.

“Ik ben trots en verheugd om vanaf 1 april 2023 de belangen van 26 familiebedrijven en importeurs van gedistilleerd te mogen behartigen”, reageert De Boer op haar benoeming. “Zij vertegenwoordigen honderden jaren aan geschiedenis en het maken van traditionele producten volgens veelal oud recept. In deze functie zal ik een belangrijke bijdrage (blijven) vervullen in het stimuleren van verantwoord alcoholgebruik.”

Carrière Betty de Boer

Betty de Boer (51) studeerde Juridische Bestuurswetenschappen aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit te Groningen. Ze is directeur van het samenwerkingsverband Regio Groningen Assen. In deze functie behartigt De Boer de belangen van gemeenten en provincies in deze regio op een aantal terreinen en werkt zij als aanjager en pleitbezorger voor de regio Groningen-Assen.

Daarnaast vervult ze verschillende toezichthoudende functies. Momenteel is zij lid van de raad van toezicht Stichting European Hyperloop Center Groningen (ontwikkeling testbaan), coördinator en boegbeeld van Maggie’s center in Groningen (ziet toe op zorg aan mensen met kanker) en voorzitter van de Raad van Toezicht van OOG Radio & Tv, een lokale radio en tv-zender. Van 2010 tot 2017 was De Boer lid van de Tweede Kamer voor de VVD.

SpiritsNL

Jan Schinkelshoek, voorzitter van SpiritsNL, is verheugd over de benoeming van De Boer. “Betty is een zeer ervaren bestuurder en kent Den Haag. Ik ben ervan overtuigd dat we met haar kennis en ervaring de belangenbehartiging van de Nederlandse spiritssector de komende jaren verder kunnen versterken.”

SpiritsNL is de branchevereniging van importeurs en producenten van gedistilleerde dranken in Nederland. Momenteel kent de vereniging 26 leden, die tezamen circa 85 tot 90 procent van de totale Nederlandse markt voor gedistilleerd bestrijken.

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Veel aandacht voor sterke drank tijdens Wine Paris & Vinexpo Paris

Veel aandacht voor sterke drank tijdens Wine Paris & Vinexpo Paris

Paris Expo Porte de Versailles staat van 13 tot en met 15 februari in het teken van Wine Paris & Vinexpo Paris. Naast wijn is er dit jaar nog meer aandacht voor gedistilleerde en ambachtelijke dranken in de speciale hal met de naam Be Spirits.

Koffiepads en theezakjes bij het gft-afval

Koffiepads en theezakjes bij het gft-afval

Consumenten kunnen hun gebruikte koffie en theezakjes voortaan bij het gft-afval gooien. De koffie- en theesector spraken in 2021 met de Rijksoverheid en de Vereniging Afvalbedrijven af om koffie en theezakjes composteerbaar te maken. Nu bij de aanvang van 2023 is het zover.

Vijfde editie stokersproeverij@home

Vijfde editie stokersproeverij@home

De vijfde editie van stokersproeverij@home vindt plaats op 17 december. Onder leiding van Rutger Vismans, hoofdstoker van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam, proeven deelnemers vanuit huis producten van diverse Nederlandse distillateurs.