52 jaar oude Bowmore whisky in een Ashton Martin

Bowmore ARC-52

Bowmore en Ashton Martin brengen samen een nieuwe whisky op de markt. Limited edition Bowmore ARC-52 is een van de oudste whisky’s van Bowmore in een door Ashton Martin ontworpen karaf.

In de kern is de nieuwe whisky een viering van de jarenlange samenwerking tussen de whiskymakers van Bowmore met het Britse merk Aston Martin. Bowmore ARC-52 is half Bowmore, half Aston Martin. Het Britse merk ontwierp de opvallende karaf. “Ik geloof dat wat we hebben gemaakt echt een sculptuur is”, zegt Marek Reichman, Chief Creative Officer van Aston Martin. “Omdat we balans als de belangrijkste factor beschouwen, zoals we doen bij het ontwerpen van Aston Martin-auto's, hebben we erfgoed en innovatie in perfecte balans gebruikt.”

In de karaf zit een 52 jaar oude whisky, gerijpt in twee exacte delen. Namelijk een American Oak Hogshead en een European Oak Butt. Ron Welsh, Master Blender van Bowmore: “Werken met Aston Martin blijft enorm lonend en fascinerend voor mij. Het blijft ons inspireren en toont ons een andere manier van werken, met absolute precisie en heeft ons in staat gesteld om te creëren wat, naar mijn mening, de beste Bowmore van meer dan 50 jaar oud is die ik ooit heb geproefd.”

Bowmore ARC-52 is de eerste whisky in een nieuwe serie. De limited edition bestaat uit honderd exemplaren. Deze worden beschikbaar in een selectie van wereldwijde markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, de VS, Canada, China, Singapore en Global Travel Retail. Aan de whisky hangt een prijskaartje van 80.000 euro.

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Vijfde editie stokersproeverij@home

Vijfde editie stokersproeverij@home

De vijfde editie van stokersproeverij@home vindt plaats op 17 december. Onder leiding van Rutger Vismans, hoofdstoker van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam, proeven deelnemers vanuit huis producten van diverse Nederlandse distillateurs.

Whiskyplatform Malts.com nu ook in Nederland en België

Whiskyplatform Malts.com nu ook in Nederland en België

Diageo lanceert vandaag, 28 oktober, het whiskyplatform Malts.com in Nederland en België. Schotse whisky staat centraal op dit platform. Het is een verkooppunt voor exclusieve Schotse whisky’s en biedt informatie over alles wat met whisky te maken heeft voor zowel de echte kenner als de beginner.

Bus Whisky geeft aandelen uit

Bus Whisky geeft aandelen uit

Het Nederlandse whiskylabel Bus Whisky wil verder groeien en heeft daarvoor kapitaal nodig. Daarom geeft het bedrijf aandelen uit door middel van sharefunding.