Bier

Uit dit dossier
Bierverkoop terug op niveau pre-corona

Bierverkoop terug op niveau pre-corona

De bierverkopen zijn weer terug op het niveau van voor de coronaperiode. Er is zelfs sprake van een lichte stijging. In de eerste helft van 2022 lagen de verkopen ruim een procent boven die van de eerste helft van 2019. Dat blijkt uit van Nederlandse Brouwers.

Belasting bier gaat in 2023 omhoog

Belasting bier gaat in 2023 omhoog

In 2023 gaat de consument meer betalen voor bier. Het kabinet is van plan om de belasting op bier te verhogen. Deze verhoging geldt ook voor alcoholvrij bier. Dat melden staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en zijn collega Marnix van Rij van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer.

Bier uit de tijd van Rembrandt

Bier uit de tijd van Rembrandt

Op het schilderij ‘De verloren zoon in een herberg’ van Rembrandt is een glas bier van Rembrandt. Hoe smaakte dit bier? Om daar achter te komen maakte branchevereniging CRAFT een documentaire en het nieuwe bier Vrolijk met groep brouwers, historici en tv-kok Perry de Man.

AB InBev lanceert Corona Cero in Europa

AB InBev lanceert Corona Cero in Europa

Brouwerij AB InBev brengt een nieuw alcoholvrij bier op de Europese markt. Corona Cero is verkrijgbaar in België, Finland, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Heineken verhoogt bierprijs voor horeca met 5,8%

Heineken verhoogt bierprijs voor horeca met 5,8%

Per 1 augustus verhoogt Heineken de bierprijs. De horeca betaalt dan gemiddeld 5,8% meer voor de inkoop. Ook in de supermarkt stijgen de prijzen van het bier en andere dranken van Heineken.

Machinebouwspecial 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer

Open dag SVO vakopleiding food oktober 2022

12 oktober 2022

Lees meer

Horecava 2023

9 januari 2023 - 12 januari 2023

Lees meer
Nieuwsbrief

BverageNL is een platform met dat de hele drankensector in Nederland bedient.
Schrijf u nu in en ontvang elke twee weken de digitale nieuwsbrief van BeverageNL gratis en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen op het gebied van alcoholische dranken, frisdranken, koffie en thee, zuiveldranken en zuivelvervangers!

Inschrijven