Blogs
Van ambacht, traditie naar inspiratie!

Van ambacht, traditie naar inspiratie!

Ik heb de groei van de biermarkt de afgelopen tien jaar van dichtbij meegemaakt. In de basis van veel Nederlandse bieren ligt de traditie en ambacht van Belgische bierstijlen verscholen. De abdijen hebben ervoor gezorgd dat brouwhistorie en recepturen bewaard zijn gebleven.

Staan je oogkleppen op?

Staan je oogkleppen op?

Ooit maakte je een cocktail met B-merken van een drank. Je proefde het verschil toch niet. Tegenwoordig staat een cocktail gelijk aan iets exclusiefs en kwaliteit en daarin horen de beste dranken. Een bier mengen met andere dranken was ooit absoluut ‘not done’. Het zou een teken naar de bierbrouwer zijn dat het bier niet goed genoeg was om zo te drinken.

‘Aandacht voor maken van’

‘Aandacht voor maken van’

Deze editie van More Than Drinks! staat in het teken van ‘the making of’. We besteden extra aandacht aan de manier waarop bepaalde producten worden gemaakt of tot stand komen. Zo praat ik met Andrew Nicholls over rum en bespreken we hoe het tegenwoordig staat met rum in Nederland. Wat veel mensen niet weten is namelijk dat ontzettend veel rum uit ons...

‘The making of the Lie’

‘The making of the Lie’

In de bierwereld zijn er meerdere magische woorden zoals ambacht, duurzaam, authentiek en kwaliteit waarmee horeca en retail wordt verleid om een bier op te nemen in het assortiment. Op iedere website van kleine tot grote brouwerij, struikel je over deze woorden. Natuurlijk verkoopt het. Maar voor hoe lang?

Zo daar zijn we weer!

Zo daar zijn we weer!

Een heerlijk winterslaapje gehouden in de wijnkelder. We kunnen er weer helemaal tegenaan! De zogenoemde hippe ‘DRY-Januari’ heb ik wel meegekregen maar niet helemaal mijn best voor gedaan. Ik had meer een ‘WIM-Januari’. Wat dat betekent?

Leer en profiteer

Leer en profiteer

In iedere sector is eenzelfde groeicurve en ontwikkelingslijn uit te tekenen. Van nieuwkomers tot verzadigde markt, het is een levenscyclus van een product en een markt. In een markt waar de groei stagneert kan het een keuze zijn om een overname te doen. Zo bereik je meer marktaandeel en verstevig je je positie.

Kuddedieren

Kuddedieren

Je hebt koplopers en volgers. De meeste mensen volgen elkaar. Dat werkt in een groeiende markt voor een beperkte periode totdat er te veel volgers zijn zonder eigen inspiratie. Dan klapt de bubbel uit elkaar. De consument blijft namelijk op zoek naar vernieuwing en inspiratie, een andere beleving. In de drankenbranche zijn veel kuddedieren. Zelfs met...

Bier is het nieuwe wijn

Bier is het nieuwe wijn

Ieder jaar kijk ik weer uit naar de wintermaanden. Vooral om heerlijk samen te eten en voor de haard te zitten. Bij eten en een borrelplank drink ik in mijn geval bier. Zo vanzelfsprekend is het echter niet. Veel bierdrinkers gaan bij het diner over op wijn. Daar heb ik op zich niets op tegen natuurlijk want dat kan ook zorgen voor mooie combinaties....

Chocola en punches!

Chocola en punches!

De feestdagen komen steeds dichterbij en sinds een week heb ik plots weer ontzettend veel zin in het grote Sinterklaasfeest. De afgelopen maanden heb ik samen met Earth Water aan een mooi project mogen meehelpen en onlangs is het product hiervan gelanceerd, mijn eigen chocoladereep. En nu hoor ik je vragen, wat heeft dit nou met Sinterklaas en drank...

Comfortzone

Comfortzone

Druk, stress, veel verschillende dingen aan mijn hoofd. Het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam, het Oesterfestival presenteren met sterrenchefs, even wijnwandelen in de Loire, een dagje jureren voor wijngebied Rueda en ook nog een presenteer klus voor Royal Leerdam. Allemaal helemaal te gek maar geen tijd voor vrienden en feestjes!

Machinebouwspecial 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer

Open dag SVO vakopleiding food oktober 2022

12 oktober 2022

Lees meer

Horecava 2023

9 januari 2023 - 12 januari 2023

Lees meer
Nieuwsbrief

BverageNL is een platform met dat de hele drankensector in Nederland bedient.
Schrijf u nu in en ontvang elke twee weken de digitale nieuwsbrief van BeverageNL gratis en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen op het gebied van alcoholische dranken, frisdranken, koffie en thee, zuiveldranken en zuivelvervangers!

Inschrijven