Kennis is macht!

Barbara Verbeek

De maand september stond in het teken van reizen, wijn, Rotterdam & oesters steken. Voor More than Drinks! reisde ik af naar de Provence om daar mee te lopen met de oogst. Wat een onbetaalbare ervaring was dat! Ik heb dan ook weer veel geleerd bij Fleur van Heemskerck. Van Nice pakte ik de trein naar Noord-Italië. Wat een waanzinnige reis was dat met prachtig uitzicht op de Italiaanse Riviera. Aanrader!

In Bolzano in het wijngebied Alto Adige werd ik, later die dag, ontvangen door Ghislaine Melman. Zij had mij uitgenodigd om samen met 150 wijnexperts uit de hele wereld een Alto Adige Wine Summit te volgen. Ik heb al veel wijngaarden gezien maar nog nooit met een zodanig indrukwekkend decor van de Dolomieten. Hemels! Geniet van het artikel hierover maar ook van de foto’s.

Eenmaal terug in Nederland was er werk aan de winkel voor wat betreft de organisatie van de Oyster Opening World Cup 2019. Het Wijntheater mocht na 3 jaar vragen eindelijk het rondreizende kampioenschap Oestersteken hosten. Wat een werk maar wat een kick! De Rotterdammers zouden zeggen Gers. Alles is heel goed gegaan en de grote sidderende finale was op maandag op Gastvrij Rotterdam in het Wijntheater. Negentien internationale mannen en één Nederlandse dame streden om wie de snelste en de beste was. De Zeeuwse Manuela de Munck kreeg een extra prijs voor mooiste plateau. Wat een girlpower zo tussen die woeste en grommende mannen!

De dinsdag op Gastvrij Rotterdam stond in het Wijntheater in het teken van Wijnvrouw van het Jaar. De eerste genomineerde van 2020 werd uitgeroepen. Deze dame weet alles over natuurwijnen, biologisch- en biodynamische wijnen. Na haar mini masterclass was ik weggeblazen door haar kennis. Over wie ik het heb? Blader maar door! Ook heb ik een nieuwe wijnvriendin erbij! Bregje van Valen van de Makro. Ik heb haar wat vragen gesteld zodat je haar ook wat beter kunt leren kennen. En omdat we nu alleen maar vrouwelijke Nederlandse iconen hebben gehad, sluiten we af met een rasechte Rotterdamse man. Een wandelende wijn- en distillaat encyclopedie: Moritz Peeters van wijnhandel Peeters.

Na het overdonderende succes van de wijnbar aan zee, richtte Barbara Verbeek als Register Vinoloog het Wijntheater op en reist zij als ambassadrice voor Royal Leerdam de wereld over. Barbara geeft op uitgebreide schaal bijzondere wijnproeverijen. Met het initiatief de Wijnvrouw van het Jaar Award geeft zij een podium
aan alle vrouwen in de wijnwereld.

Dossiers
Lees ook
Bekroonde wijnen van Zuid-Afrikaanse Platter’s Wine Guide 2023

Bekroonde wijnen van Zuid-Afrikaanse Platter’s Wine Guide 2023

De 43e editie van de Zuid-Afrikaanse Platter’s Wine Guide is verschenen. Met de lancering maakt Platter’s by Diners Club Wine Guide ook de lijst van wijnen met vijf sterren en de winnaars van ‘Best Presterende Wijnhuis van het Jaar’, ‘Editors Award Wijnhuis van het Jaar, ‘Beste Nieuwkomer’ en ‘Wijnen van het Jaar’ bekend.

Nieuw boek over Madeira wijn

Nieuw boek over Madeira wijn

Madeira is een versterkte wijn die gemaakt wordt op het eiland Madeira. Wijnstudio oprichter Jeroen Bronkhorst is een groot liefhebber van deze wijn en schreef er een boek over. Op 25 november neemt de Portugese Ambassadeur in Den Haag, António de Almeida Lima, het eerste exemplaar van Madeira Wine Today, in ontvangst.

Ilja en Klaas Gort lanceren nieuwe wijn Bourdogne

Ilja en Klaas Gort lanceren nieuwe wijn Bourdogne

Château Gort & Gort brengt Bourdogne op de markt. Deze nieuwe wijn maakten Ilja en Klaas Gort in de Bordeaux van wijnplanten uit de Bourgogne. Een verboden wijn, volgens de twee, want officieel mag in de Bordeaux de bourgognedruif niet worden geplant.